Zažívate absurdné situácie, máte skúsenosti s výchovou detí alebo ste sa práve vrátili z exotickej dovolenky? O svoje zážitky sa môžete podeliť na našom webe.
Zajac v dome

Zajac v dome


Aj vaše deti milujú zvieratká a jedno by chceli domov? Poobzerajte sa po zajačikovi, tento chlpatý kamarát je ideálnym spoločníkom do interiéru. Zajačiky nepatria iba do vonkajších králikární. Mini loop-kovia sú ideálnymi spoločníkmi pre celú rodinu. Ich jašenie a skákanie pobaví nielen deti ale aj dospelých. Každý zajko má svoju povahu, ale všetci milujú hladenie a svoju rodinku. Mýty o tom, že zajace v dome smrdia sú už dávno fuč. Zajace sú v skutočnosti mimoriadne čistotné zvieratká. Niektoré sa čistia aj po jednom dotyku. V skutočnosti sú to voňavé stvorenia, ktoré čakajú na váš dotyk a mojkanie.

chlpatý kamarát

Práve preto sú ideálnymi spoločníkmi pre deti. Svojou postavou nie sú malé ako škrečok alebo morča. Nemusíme byť s manipuláciou preto až taký opatrný. Zajkovia nevydávajú množstvo zvukov ako napríklad psy, ktoré štekajú alebo mačky, ktoré s obľubou mravčia. Môžeme si preto zajaca priniesť aj do bytu, k náročným susedom. Jeho pobyt v dome či byte nebude počuť, ak teda nemyslíme hopkajúce packy po dlážke. Ak si prinesieme domov tohto chlpatého parťáka, rozhodne by sme ho nemali zatvárať do klietky. Zajace potrebujú voľnosť a pohyb. Sú potom vyrovnanejšie, kľudnejšie a spokojnejšie.

mini loop

Do klietky alebo výbehu odporúčame umiestniť záchodík. Zajace nevykonávajú svoju potrebu hocikde, nemusíte sa teda báť mláčok po celom dome. Hygienické návyky im idú výborne a rýchlo sa učia. Jedinou nevýhodou hlodavcov, je ich záľuba v elektrických kábloch. Musíme si preto dať pozor na voľne ležiace káble od nabíjačiek či televízora. Zajac by si mohol pri ich kúsaní ublížiť. Aj tento problém má ale riešenie. Stačí ich vložiť do púzdra. Samozrejme musíme ale podotknúť, že záľubu v kábloch majú nielen hlodavce ako zajac, s radosťou ich obkusujú aj psi. Preto ak už sa rozhodneme, že je čas zaobstarať si zvieracieho člena rodiny, pripravme domov na jeho pobyt. Vyhneme sa tak nepríjemným aj nebezpečným situáciám.